top of page
TMCE logo 400x400-01.png

The Masked Circus Experience

Getalenteerde en internationale circusartiesten presenteren: THE MASKED CIRCUS EXPERIENCE! Een groep jonge topartiesten, allen alumni van de Nederlandse circushogescholen, brengen van de zomer tot en met het najaar van 2020 ongekend circus in de theaters. Het is voor het eerst dat op deze manier een reeks jonge circusartiesten -de toekomst van het moderne circus- hun krachten bundelt om een tournee langs de Nederlandse theaters te maken.

Trapezeartiesten zwaaien sierlijk hoog in de lucht. Jongleurs met een perfect hand-oogcoördinatie realiseren een ontelbaar aantal vangsten per minuut. Acrobaten gebruiken hun katachtige vaardigheden en komen altijd weer op hun voeten terecht.

The Masked Circus Experience brengt circusdisciplines naar het theater die bekend én minder bekend zijn. De artiesten belichamen
‘the modern art of circus’ met hun verrassende, artistieke en innovatieve manier van circus maken.

Een bijzondere circusbeleving in pandemische tijden

The Masked Circus Experience is ontstaan om culturele activiteiten tijdens de wereldwijde Coronapandemie te promoten op een manier die sociale afstand, veiligheid en gezondheid bevordert.

De theaterbezoeker ziet onderhand de thuismuren op zich afkomen en verlangt naar een middag of avond vol verwondering in een veilige omgeving. Daarnaast kan de artiest niet wachten om het podium weer te kunnen beklimmen om met overgave de podiumkunsten uit te voeren. The Masked Circus Experience is dé oplossing om voor beide soorten mensen deze lastige tijd extra kleur te geven.

In The Masked Circus Experience maken jonge circusprofessionals een bijzondere circusbeleving, waarbij het publiek even de moeilijke huidige periode vergeet. Hierbij houden de makers rekening met de voorzorgs- maatregelen van de theaters en van de overheid.

Gemaskerd

Alle artiesten dragen tijdens hun performance op het podium een masker (mondkapje) en houden sociale afstand van elkaar. De performers maken een statement. Want:

“Liever nu iets meer veiligheid dan achteraf spijt hebben van het genomen risico.”

(En dat is voor het eerst dat circus daredevils op deze manier denken.)

Om The Masked Circus Experience nóg meer te ervaren, is het voor het publiek eveneens mogelijk om een masker te dragen. Maar dit is niet ver- plicht.

 

De voorstelling heeft een cabaretachtig karakter en kan in de middag of in de avond worden gespeeld en is interessant voor de hele familie.

De makers van The Masked Circus Experience zijn zich bewust van de lastig tijd waarin theater én artiest momenteel leven. Creativiteit is leidend in de werkwijze.  ‘Team The Masked Circus’ stelt zich graag flexibel op om te kijken hoe we de optimale experience kunnen realiseren. Dit kan middels:

THE MASKED
CIRCUS EXPERIENCE
-DE VOORSTELLING-

Acht circusartiesten spelen een circa
anderhalf uur durende voorstelling, die
gehost wordt door komiek, artiest en
jongleur extraordinaire Cal Courtney.

De voorstelling kan twee keer per dag
gespeeld worden.

THE MASKED
CIRCUS EXPERIENCE
-FESTIVAL IN HET THEATER-

De acts/ korte voorstellingen van
The Masked Circus Experience-artiesten zijn uitermate geschikt om op verschillende plekken in het theatergebouw te spelen. Bewegend door het theater ervaren de theaterbezoekers op deze manier een festival in het theater. Een unieke mogelijkheid om in een ‘losse’ setting meer bezoekers te laten genieten van de bijzondere circusperformers.

 

Foto Frens Zwolle Unlimited 2019.jpg
TMCE- Frens

"We zijn sterk in creëren en organiseren.

The Masked Circus Experience geeft maatwerk dan ook graag vorm samen met het geïnteresseerde theater.

Vragen over de bovenstaande opties of over extra mogelijkheden? Neem dan gerust contact op!"

Dat kan met Frens te Kiefte via:

info@xativa.nl

06 30 23 25 42

Of vul hier het contactformulier in en dan contacten we zo spoedig mogelijk verder.

bottom of page